Camping Kuiperberg Twente Overijssel
Feestlocatie Party Lounge Ootmarsum Twente
Vakantiehuisjes in Twente Overijssel
Terrasjes op het Marktplein in Ootmarsum Poaskearls met pasen in Ootmarsum Gemeentehuis en Simon & Judas Kerk Schuivenhuisje op kruising kanaal en Dinkel

Bezienswaardigheden in Ootmarsum en omgeving

Van alles te doen tijdens uw vakantie in Twente! Evenementen, historie en cultuur in Overijssel.

Twente, of liever gezegd Noordoost-Twente -de omgeving en de gemeenten rondom Ootmarsum- heeft erg veel te bieden op het gebied van historische gebouwen, cultuur, folklore, musea, kunst en evenementen. Het noordoosten van Twente met recht een toeristische trekpleister.

Bezienswaardigheden

Los Hoes in en om Ootmarsum

Er is veel te bekijken in de omgeving van Ootmarsum. Openluchtmuseum, landgoederen, musea, galerieën, kunstenaars en zelfs een sterrenwacht.

Meer over bezienswaardigheden

Meer bezienswaardigheden op de website van VVV Ootmarsum-Dinkelland.

 

Historische gebouwen

Drostenhuis in Ootmarsum

Naast het beschermde stadsgezicht kent Ootmarsum alleen al ruim 30 rijksmonumenten. In de gemeente Dinkelland staan zelfs meer dan 140 monumenten geregistreerd. Een compleet overzicht van de rijksmonumenten in Dinkelland staat op Wikipedia.

Meer over historische gebouwen.

 

Folklore

Bij folklore gaat het om dingen die door een etnos zijn geschapen en die betekenis hebben in zijn alledaagse bestaan, zoals overleveringen, liederen, verhalen, sagen en epische vertellingen. Ootmarsum, en de hele omgeving trouwens is rijk aan folklore. De meest bekende en jaarlijks terugkerende voorbeelden hiervan zijn:

Meer over Folklore

 

Jaarlijkse evenementen

In Ootmarsum en omgeving zijn vele jaarlijks terugkerende evenementen en markten. Deze trekken tienduizenden toeristen die zich uitstekend vermaken. De belangrijkste evenementen zijn:

 

VVV Agenda

Bekijk de VVV agenda voor een actueel overzicht van evenementen en activiteiten. Wat is er te doen in Twente?

Actuele VVV Agenda

 

Openluchtzwenbad Kuiperberg

Luchtfoto Openluchtzwembad De Kuiperberg in Ootmarsum

Op 300 meter afstand van Vakantiepark Kuiperberg ligt zwembad 'De Kuiperberg'. Het schitterend gelegen buitenbad ligt op de flank van de Kuiperberg. Geopend van 1 mei tot eind september. Vermaak voor jong en oud.

 

Grensgebied met Duitsland

Ootmarsum ligt op slechts enkele kilometers van de Duitse grens. Plaatsjes en steden net over de grens zijn Uelsen, Neuenahus, Lage, Nordhorn, Bad Bentheim, Itterbeck.

Het gebied heet Grafschaft Bentheim en is een prachtig fiets en wandelgebied.

Bij de receptie van kunnen we u verder informeren over de mogelijkheden in 'Die Grafschaft'. Via de VVV Grafschaft Bentheim kunt u (Nederlandstalige) informatie vinden over het prachtige gebied net over de grens.

Meer informatie over Twente en de Grafschaft Bentheim

 

VVV Dinkelland

De VVV Ootmarsum-Dinkelland geeft jaarlijks een magazine uit genaamd 'Gastvrij'. In dit magazine staan alle campings, vakantiehuisjes, uitjes, leuke en interessante bezienswaardigheden in de gemeente Dinkelland.

 

VVV Tubbergen

Een groot deel van het Springendal en de natuurgebieden ten westen ervan liggen in de gemeente Tubbergen. Deze gemeente is in 2011 uitgeroepen tot wandelgemeente van het jaar.

 

VVV De Lutte

Van een fietsarrangement of high tea met wandeling tot een picknickarrangement. Natuurgebied het Lutterzand ligt in De Lutte. Of u nu met een groep vrienden of familie erop uit wilt of teambuilden met het hele bedrijf, hiervoor bent u bij VVV Tourist info De Lutte-Losser-Beuningen aan het juiste adres. Een groepje of met zn tweeën op stap? Geen probleem. Ook hiervoor zijn volop mogelijkheden in de gemeente Losser.

 

VVV Oldenzaal

Oldenzaal is een levendige en bruisende stad en een feest om naar toe te gaan. Een eeuwenoude stad bekend om haar bourgondische sfeer. De bekende Twentse gastvrijheid zul je in Oldenzaal zeker ervaren op de gezellige terrassen aan de Groote Markt, in de winkelstraatjes of tijdens de vele feestelijke evenementen die Oldenzaal te bieden heeft. Daarnaast beschikt Oldenzaal over een multifunctioneel recreatiepark Het Hulsbeek en natuurgebied de Tankenberg. Hier kun je karten,survivallen, enz. Maar je vindt er ook stranden en grote zwemvijvers. Oldenzaal is tevens de poort naar het nationaal landschap Noordoost-Twente. Dit alles tovert beslist de Glimlach van Twente op jouw gezicht.

+31 541 291624 Contact info@kuiperberg.nl