Camping Kuiperberg Twente Overijssel
Feestlocatie Party Lounge Ootmarsum Twente
Vakantiehuisjes in Twente Overijssel
Boerderij in Schoonebeek Kanaal Gramsbergen Neugnadenfeld Duitsland Watermolen van Uelsen

Met de auto of motor door Twente en Grafschaft Bentheim

Dagje op pad met auto of motor door Twente? De leukste routes en stops (P.O.I.) in Twente en Grafschaft Bentheim.

Kasteel Twickel - Delden

Auto- en Motortochten  door Twente

Kasteel Twickel is een van de mooiste kastelen van Nederland. Dat geldt niet alleen voor de buitenkant maar zeker ook voor het interieur. Schilderijen, meubels, porselein en boekencollectie zijn van de allerhoogste kwaliteit. Toch is het geen museum maar een bewoond huis. Dat maakt het ook tot een onvergetelijke ervaring om aan een rondleiding deel te nemen. Dat kan op een beperkt aantal dagen.

Website Landgoed Twickel
Afstand: 25 Km, Reistijd: 30 Min.

Engbertsdijksvenen - Kloosterhaar

Auto- en Motortochten  door Twente

De Engbertsdijksvenen is een natuurgebied ten oosten van Westerhaar-Vriezenveensewijk, gelegen in een driehoek met de dorpen Bruinehaar en de Pollen.Het gebied bestaat uit 1.000 ha. Een kleine kern veen van ongeveer 17 ha is niet verveend en heeft nog de oorspronkelijke dikte van circa 4 tot 7 m. In Nederland is nog maar 25 ha "levend" hoogveen waarvan 17 ha in de Engbertsdijksvenen. De Engbertsdijksvenen heeft in meerdere opzichten een beschermde status gekregen. Het Staatsnatuurmonument is tevens is het aangewezen als Natura 2000-gebied. Het is daarmee onderdeel van een Europees netwerk van hoogwaardige natuurgebieden.

Website Engbertsdijksvenen
Afstand: 25 Km, Reistijd: 25 Min.

Burg Bentheim - Bad Bentheim

Auto- en Motortochten  door Twente

Het kasteel Bentheim is de grootste hoogteburcht van Noordwest-Duitsland en werd voor het eerst in het jaar 1050 vermeld. Al meer dan vijf eeuwen is het complex in het bezit van de graven en vorsten Zu Bentheim und Steinfurt.

Website Burg Bentheim
Afstand: 33 Km, Reistijd: 40 Min.

Tierpark Nordhorn - Nordhorn

Auto- en Motortochten  door Twente

Dierentuin Nordhorn is een echte parel vlak over de grens. Nog geen kwartier van de Nederlandse grens vandaan bevindt zich deze geweldige dierentuin. De dierentuin is zo’n 10 hectare groot en ligt direct aan het water, aan de Vechtsee. Er zijn meer dan 1700 dieren (100 soorten) te bewonderen. Onder andere verschillende bedreigde diersoorten, zoals bijvoorbeeld doodshoofdaapjes en tweevingerige luiaards, waarvoor een fokprogramma opgesteld is binnen de dierentuin.

Website Dierentuin Nordhorn
Afstand: 20 Km, Reistijd: 25 Min.

Münster - Münster

Auto- en Motortochten  door Twente

Münster is een stad met vele gezichten. De stad staat bekend als wetenschapsstad, sculpturenstad en als stad van de Vrede. In 1648 maakte Münster wereldgeschiedenis door de Vrede van Münster, die het einde betekende van de Dertigjarige Oorlog. Hanzestad Münster is een levendige stad waar van alles te zien en te doen is. In de zomer kun je in Münster heerlijk wandelen en helemaal tot rust komen in de natuur.

Website VVV Münster
Afstand: 105 Km, Reistijd: 80 Min.

 

Auto- of motortochten

Auto- en Motortochten  door Twente

Dr. Picardtroute 140 Km

Dr. Picardtroute voor auto en motor

Dr. Johan Picardt (1600-1670), theoloog en archeoloog, werd in Gronau, in het Duitse graafschap Bentheim geboren. Hij stierf in Coevorden. Zijn interesse en genegenheid voor dit grensgebied waren de ANWB en de Duitse zusterorganisatie ADAC de aanleiding om de route naar hem te vernoemen. Landschappelijk valt de route in twee delen uiteen. Het noordelijke gebied is als een kleinschalig coulisselandschap te bestempelen: akkers en weiden gestoffeerd met zo veel groen dat de horizon meestal aan het gezicht onttrokken blijft. Wat zuidelijker, vooral in de omgeving van het Duitse Uelsen en het Twentse Ootmarsum, vind je een aantrekkelijk, licht golvend terrein, waar bouw- en weiland wordt afgewisseld door bossen en grillige beekdalen.

Afstand GPX bestand
Dr. Picardtroute

Start vanaf Vakantiepark

142 Km Download

bron: anwb

Lees meer over de Dr. Picardtroute

Sagenlandroute 126 Km

Sagenlandroute voor Auto en Motor

Klik op de kaart voor een gedetailleerde weergave.

Een groot deel van Noordoost-Twente, ook wel Twenteland Sagenland genoemd, is waardevol cultuurlandschap waar oude gebruiken beter bewaard zijn gebleven dan elders. Wie kent bijvoorbeeld de Spookhazen, de Hellehond of de Duivel in het koeienvel? In de Twentse dorpen leven deze en andere figuren voort in sagen en legenden die passen bij het afwisselende landschap van bossen, weiden en akkers, doorsneden door riviertjes en beken.

Vernieuwd 2023! Afstand GPX bestand
Sagenlandroute

Start vanaf Vakantiepark

126 Km Download

bron: anwb

Lees meer over de Sagenlandroute

+31 541 291624 Contact info@kuiperberg.nl