Camping Kuiperberg Twente Overijssel
Feestlocatie Party Lounge Ootmarsum Twente
Vakantiehuisjes in Twente Overijssel
Oriënteertafel op de Kuiperberg in Ootmarsum Schuivenhuisje bij Denekamp Dinkelland Wonderryck in Denekamp Herinckhave bij Fleringen Cosmos sterrenwacht bij Lattrop Los Hoes openluchtmuseum in Ootmarsum

Bezienswaardigheden in Twente

Deze bijzondere gebouwen of plaatsen in Twente moet u gezien hebben. Genoeg te beleven tijdens uw vakantie in Twente.

Skyline Ootmarsum

Op de fiets, lopend of met de auto, deze unieke twentse bezienswaardigheden moet u gezien hebben als u op de Kuiperberg verblijft. Op de website van VVV Ootmarsum-Dinkelland zijn nog meer bezienswaardigheden te vinden.

Oriënteertafel Kuiperberg

Oriënteertafel Kuiperberg

Op de Kuiperberg, 100 meter van vakantiepark Kuiperberg bevindt zich naast de joodse begraafplaats, het Willem Wilmink Monument, het Steenfabriek monument en de watertoren (ook rijksmonument) een bijzonder rijksmonument: de oriënteertafel. Vanaf dit markante uitzichtpunt zijn grote delen van Twente en het Duitse grensgebied te zien: steden als Oldenzaal, Enschede en Hengelo, maar ook het kasteel in Bentheim.

Oriënteertafel Kuiperberg

Website VVV Ootmarsum-Dinkelland

Lös Hoes

Los Hoes openluchtmuseum Ootmarsum

Aan de rand van het historische stadje Ootmarsum is dit unieke openluchtmuseum te vinden. Een museum dat het leven op het platteland van honderd jaar geleden in Twente laat zien. Je vindt er de typische Saksische boerderijtjes, compleet ingericht, bijgebouwen die de boer nodig had om te overleven: een bakspieker, een smidse, een wagenmakerij, een bijenstal, veeschuren, wagenschuren, kapschuur voor landbouwgereedschappen etc.

Los Hoes openluchtmuseum Ootmarsum

Website Lös Hoes

Huis Singraven

Huis en Landgoed Singraven

Dit indrukwekkende huis met neoclassicistische voorgevel en een toren ligt in een lus van de Dinkel. Het is omgeven door een prachtig park, aan het einde van een lange kaarsrechte eikenlaan. De laatste bewoner, W.F.J. Laan (1891-1966), vergaarde een unieke kunst-, antiek- en meubelcollectie. Uit deze verzameling stelde hij het cultuurhistorisch waardevolle 18e eeuwse interieur van Huis Singraven samen. Het Huis is onder begeleiding van een gids te bezoeken. De centrale hal wordt tegenwoordig onder meer gebruikt voor huwelijksvoltrekkingen.

Huis en Landgoed Singraven

Website Huis Singraven

Cosmos Sterrenwacht

Cosmos sterrenwacht Lattrop

Op één van de mooiste plekjes in Twente, vlakbij het beroemde stadje Ootmarsum, ligt de Cosmos sterrenwacht. De sterrenwacht beschikt over verschillende expositieruimtes, een grote filmzaal, een prachtig planetarium en de grootste telescoop van Nederland. Het riviertje de Dinkel, dat naast de sterrenwacht stroomt, maakt dit idyllische plaatje compleet. Cosmos is één van de grootste sterrenwachten van Nederland. Een bezoek is dan ook voor jong en oud een onvergetelijke ervaring.

Cosmos sterrenwacht Lattrop

Website Cosmos Sterrenwacht

Landgoed Herinckhave

Landgoed Herinckhave

Herinckhave is een landgoed in Noord-Oost Twente, rijk aan historie, natuurschoon en culturele waarden. Het landgoed in zijn tegenwoordige vorm en omvang bestaat uit de gelijknamige 18-eeuwse havezate die geflankeerd wordt door twee bouwhuizen en omringd door grachten. Twee lanen geven toegang tot het landgoed.

Op het landgoed staan voorts enkele voormalige boerderijen en landbouwschuren; de totale oppervlakte aan bossen, boomgaarden en cultuurgrond is ruim 65 hectare.

Landgoed Herinckhave

Website Landgoed Herinckhave

Belevingsmuseum Wonderryck

Belevingsmuseum Wonderryck

Verwondering over al het mooie dat de natuur te bieden heeft is de boodschap van Natura Docet Wonderryck Twente. Maar, soms kom je ook even met beide voeten op de grond. Tussen nu en een eeuw geleden is er in de natuur veel veranderd.

Belevingsmuseum Wonderryck

Website Belevingsmuseum Wonderryck

Schuivenhuisje

Schuivenhuisje Denekamp

Het schuivenhuisje werd gebouwd in 1887 toen de scheepvaart op het Almelo-Nordhornkanaal nog groeiende was. Door het ophalen van de stalen schuiven werd de waterstand met behulp van de Dinkel op peil gehouden, waardoor het kanaal ten tijde van droge zomers niet droog kwam te staan. Toen in 1960 het kanaal Almelo-Nordhorn werd afgesloten voor scheepvaart, verloor het schuivenhuisje zijn functie.

Schuivenhuisje Denekamp

Website VVV Dinkelland

+31 541 291624 Contact info@kuiperberg.nl