Kamperen Camping Kuiperberg Ootmarsum
Website Rustcamping  Ootmarsum
Website Feestlocatie Party Lounge Ootmarsum
Website Vakantiehuisjes in Ootmarsum
Reserveer nu uw kampeerplaats of vakantiehuisje.
Historie voor Natuurcamping Kerkplein Ootmarsum Schuivenhuisje op kruising kanaal en Dinkel Poaskearls met pasen in Ootmarsum

Natuurcamping Kuiperberg Ootmarsum

Kamperen én genieten van de natuur rondom Ootmarsum? Natuurcamping in Ootmarsum-Twente zoeken?

Natuurcamping Kuiperberg Ootmarsum (Twente - Overijssel) is een rustige camping voor gasten die het hele jaar door rust in de natuur zoeken. De omgeving leent zich uitstekend voor de actieve natuurkampeerder.

Zie ook: Natuurcamping Twente Natuurcamping Kuiperberg Ootmarsum

Prachtige fietspaden, mooie wandelroutes en gelegenheden voor uitstapjes met de auto. De natuurcamping gast komt geheel tot rust is het prachtige coulisselandschap van Noordoost-Twente.

NatuurcampingFietsers op camping Kuiperbert Ootmarsum

Natuurcamping - Caravan - Camper

Onze natuurcamping heeft veel voordelen voor de natuurminnende kampeerder. Kleinschalig, rustig maar toch alle voorzieningen die u van een natuurcamping kunt verwachten. Het leuke van Natuurcamping Kuiperberg in Ootmarsum is dat het op slechts 700 meter van het centrum ligt. Dus supermarkten, restaurants luggen in de buurt van onze natuurcamping.

Korting met ACSI en MiniCampingCard

Heeft u een Campingcard ACSI of een MiniCampingCard. Dan kunt u ook nog eens extra voordeling kamperen op onze natuurcamping in Ootmarsum.

Natuurcamping Kuiperberg Veld Heggetjes

Natuurcamping Kuiperberg Ootmarsum biedt zowel in het voorseizoen als in het naseizoen een sfeer die afgestemd is op de natuurcamping gasten. Tegen gereduceerd tarief dus!

Bij ons dus geen 'verlaten pretpark' in het voor- en naseizoen maar het hele jaar door geheel ingericht op de wensen en verwachtingen van onze natuurcamping gasten.

Natuurgebieden rondom Ootmarsum

Paardenslengte Springendal bij Ootmarsum

In de omgeving van Camping en vakantiepark Kuiperberg liggen prachtige natuurgebieden. We hebben de mooiste plekjes van Noordoost-Twente voor u op een rij gezet.

Natuurgebied Springendal

Natuurgebied Springendal bij Ootmarsum

'De tuin van Nederland' luidt de bijnaam van dit stukje Twente. Schilderachtige kwelvijvers, watervalletjes en smalle beekjes midden in het bos zorgen voor een romantische aanblik. Heuvels, weilanden, meertjes, hooilanden, heide en historische boerderijen maken het plaatje compleet.

Lees verder

Landgoed Singraven

Landgoed Singraven bij Denekamp

Landgoed Singraven is schitterend gelegen langs de Dinkel dicht bij het dorp Denekamp. Op het landgoed staan vele bijzondere monumentale gebouwen, waaronder het statige Huis Singraven, het achterliggende Koetshuis en de eeuwenoude watermolen met drie raderen.

Lees verder

Vassergrafveld

Vassergrafveld tussen Ootmarsum en Vasse

In dit natuurgebied wemelt het van de archeologische monumenten. Grafheuvels duiken op in het landschap. Voor kenners geeft een fijn raster van lijnen de plek aan waar vroeger kleine akkertjes uit de ijzertijd lagen, de celtic fields. De Vasserheide verrast je met veertig meter aan hoogteverschillen in het uitgebreide heidecomplex.

Lees verder

Mandergrafveld

Mandergrafveld bij Mander

Het Mandergrafveld is een klein heidegebied met een zestal grafheuvels uit de jonge Steentijd en een urnenveld uit de IJzertijd. Het gebied maakt deel uit van het grote heidegebied Manderheide dat grenst aan Duitsland.

Lees verder

Dal van de Mosbeek

Dal van de Mosbeek

Zeldzaam mooi is dit cultuurlandschap met een oeroude geschiedenis. De Mosbeek en de watermolens van Frans en Bels zijn uw bezoek zeker waard. Door het bronnenlandschap en de ligging op een stuwwal zie je hier prachtige doorkijkjes met unieke planten en dieren. Een echte aanrader voor natuurliefhebbers.

Lees verder

Hunenborg - Agelerbroek

Hunenborg - Agelerbroek

De Hunenborg ligt nabij het natuurgebied Agelerbroek langs het kanaal Almelo-Nordhorn. Achter de Voort, Agelerbroek en Voltherbroek zijn drie loofbosgebieden in Twente. Door de plaatselijke aanwezigheid van kalkrijke leem in de ondergrond en door het waterregime zijn dit vanouds zeer soortenrijke gebieden.

Lees verder

Ottershagen - Oud-Ootmarsum

Ottershagen - Oud Ootmarsum

Ten noordoosten van Ootmarsum, op de plek waar de beekdalen van o.a. de Hollandsegraven,Springendalsebeek en de Dinkel samenkomen, ligt het natuurgebied Beneden-Dinkeldal met als lage en natte kern het gebied Ottershagen.

Lees verder

Tankenberg - Oldenzaal

Tankenberg Oldenzaal

De Tankenberg op Landgoed Egheria is een bijzondere locatie. Met 85 meter de hoogste berg van Overijssel. Met een fantastisch uitzicht. Bij helder weer kijk je zo Duitsland in.

Lees verder

Bergvennen - Lattrop

Bergvennen Lattrop

De Bergvennen is een heidegebied op dekzandruggen met daarin een aantal grote zwakgebufferde vennen. De hydrologie van deze vennen wordt op kunstmatige wijze op orde gehouden: in de winter wordt grondwater opgepompt om de benodigde buffering te kunnen leveren.

Lees verder

Lutterzand - De Lutte

Lutterzand De Lutte

Een absolute topper in de regio wat betreft de combinatie van natuur, ontspannen en genieten. Voor iedere Twentenaar staat Het Lutterzand synoniem voor plezierige uitstapjes, pootje baden in rivier de Dinkel en het ontdekken van de natuur.

Lees verder

Voor de actieve Natuurcamping gasten

Ootmarsum en omgeving heeft veel te bieden voor de Natuurcamping gasten. Met het wandel en fietsnetwerk kan de Natuurcamping gast zijn energie wel kwijt. Rondom Natuurcamping Kuiperberg starten tientallen wandel- en fietsroutes die elk een eigen karakter hebben.

Natuurcamping dagje uit plannen

Natuurcamping en historie

Voor de Natuurcamping gasten die van historsche gebouwen houden heeft Ootmarsum veel te bieden. Beschermt stadsgezicht van Ootmarsum, Het openluchtmuseum het 'Lös Hoes' en de vele musea die ootmarsum-Dinkelland rijk is. En komt u met pasen naar Ootmarsum? Dan ontmoet u de Poaskearls.

Drostenhuis vanaf Oostwal Ootmarsum

Of u nou komt voor een weekendje of een langer verblijf, u kunt uw hart ophalen aan de talrijke cultuur-historische bezienswaardigheden en nostalgische plekjes die Twente rijk is.

Voor de Natuurcamping kunstliefhebber

Op loopafstand van de camping ligt het stadje Ootmarsum. Hier kunnen onze Natuurcamping gasten genieten van de vele autenthieke straatjes, mooie gebouwen en de kunst van Ton Schulten, Annemiek Punt, Desirée Groot Koerkamp en vele andere kunstenaars maken Ootmarsum tot een onvergetelijk stadje vlakbij de camping.

Glaskunst Desiree Groot Koerkamp Ootmarsum

Plaatsen in de omgeving

Natuurcamping Kuiperberg Ootmarsum ligt in de omgeving van Denekamp, Lattrop, Vasse, Tubbergen, Beuningen en De Lutte.

Campings in de omgeving?

Zoekt u een camping in de buurt van Agelo, De Lutte, Denekamp, Lattrop, Oldenzaal, Rossum, Springendal, Tilligte, Tubbergen, Vasse of Weerselo dan kunt u nog steeds terecht bij Camping Kuiperberg in Ootmarsum. De camping in Ootmarsum ligt midden in het toeristische centrum van Twente, dus overal dichtbij. Tot ziens in Twente!

+31 541 291 624 Contactgegevens info@kuiperberg.nl