Camping Kuiperberg Twente Overijssel
Feestlocatie Party Lounge Ootmarsum Twente
Vakantiehuisjes in Twente Overijssel
Natuurgebied Springendal bij Ootmarsum Landgoed Singraven bij Denekamp Vassergrafveld bij Vasse Mandergrafveld bij Mander Dal van de Mosbeek Hunenborg - Agelerbroek Ottershagen Ootmarsum Tankenberg Oldenzaal Bergvennen lattrop Lutterzand De Lutte

Natuurgebieden bij Ootmarsum in Twente

Genieten van de natuurgebieden tijdens uw vakantie in Twente. De 10 mooiste stukjes natuur rondom Ootmarsum.

Paardenslengte Springendal bij Ootmarsum

In de omgeving van Camping en vakantiepark Kuiperberg Ootmarsum liggen prachtige natuurgebieden. We hebben de 10 mooiste natuurgebieden van Noordoost-Twente voor u op een rij gezet.

Natuurgebied Springendal

Natuurgebied Springendal bij Ootmarsum

'De tuin van Nederland' luidt de bijnaam van dit stukje Twente. Schilderachtige kwelvijvers, watervalletjes en smalle beekjes midden in het bos zorgen voor een romantische aanblik. Heuvels, weilanden, meertjes, hooilanden, heide en historische boerderijen maken het plaatje compleet.

Lees verder

 

Landgoed Singraven

Landgoed Singraven bij Denekamp

Landgoed Singraven is schitterend gelegen langs de Dinkel dicht bij het dorp Denekamp. Op het landgoed staan vele bijzondere monumentale gebouwen, waaronder het statige Huis Singraven, het achterliggende Koetshuis en de eeuwenoude watermolen met drie raderen.

Lees verder

 

Kuiperberg Ootmarsum

Zoekt u een camping of vakantiehuisje in de omgeving van Ootmarsum? Camping Kuiperberg Ootmarsum is de ideale uitvalsbasis voor prachtige fiets- en wandeltochten in Twente.

Vassergrafveld

Vassergrafveld tussen Ootmarsum en Vasse

In dit natuurgebied wemelt het van de archeologische monumenten. Grafheuvels duiken op in het landschap. Voor kenners geeft een fijn raster van lijnen de plek aan waar vroeger kleine akkertjes uit de ijzertijd lagen, de celtic fields. De Vasserheide verrast je met veertig meter aan hoogteverschillen in het uitgebreide heidecomplex.

Lees verder

 

Mandergrafveld

Mandergrafveld bij Mander

Het Mandergrafveld is een klein heidegebied met een zestal grafheuvels uit de jonge Steentijd en een urnenveld uit de IJzertijd. Het gebied maakt deel uit van het grote heidegebied Manderheide dat grenst aan Duitsland.

Lees verder

 

Dal van de Mosbeek

Dal van de Mosbeek

Zeldzaam mooi is dit cultuurlandschap met een oeroude geschiedenis. De Mosbeek en de watermolens van Frans en Bels zijn uw bezoek zeker waard. Door het bronnenlandschap en de ligging op een stuwwal zie je hier prachtige doorkijkjes met unieke planten en dieren. Een echte aanrader voor natuurliefhebbers.

Lees verder

 

Hunenborg - Agelerbroek

Hunenborg - Agelerbroek

De Hunenborg ligt nabij het natuurgebied Agelerbroek langs het kanaal Almelo-Nordhorn. Achter de Voort, Agelerbroek en Voltherbroek zijn drie loofbosgebieden in Twente. Door de plaatselijke aanwezigheid van kalkrijke leem in de ondergrond en door het waterregime zijn dit vanouds zeer soortenrijke gebieden.

Lees verder

 

Ottershagen - Oud-Ootmarsum

Ottershagen - Oud Ootmarsum

Ten noordoosten van Ootmarsum, op de plek waar de beekdalen van o.a. de Hollandsegraven,Springendalsebeek en de Dinkel samenkomen, ligt het natuurgebied Beneden-Dinkeldal met als lage en natte kern het gebied Ottershagen.

Lees verder

 

Tankenberg - Oldenzaal

Tankenberg Oldenzaal

De Tankenberg op Landgoed Egheria is een bijzondere locatie. Met 85 meter de hoogste berg van Overijssel. Met een fantastisch uitzicht. Bij helder weer kijk je zo Duitsland in.

Lees verder

 

Bergvennen - Lattrop

Bergvennen Lattrop

De Bergvennen is een heidegebied op dekzandruggen met daarin een aantal grote zwakgebufferde vennen. De hydrologie van deze vennen wordt op kunstmatige wijze op orde gehouden: in de winter wordt grondwater opgepompt om de benodigde buffering te kunnen leveren.

Lees verder

 

Lutterzand - De Lutte

Lutterzand De Lutte

Een absolute topper in de regio wat betreft de combinatie van natuur, ontspannen en genieten. Voor iedere Twentenaar staat Het Lutterzand synoniem voor plezierige uitstapjes, pootje baden in rivier de Dinkel en het ontdekken van de natuur.

Lees verder

+31 541 291624 Contact info@kuiperberg.nl