Website Camping Kuiperberg Ootmarsum
Website Kuiperberg Party Lounge
Website Kuiperberg Vakantiehuisjes Ootmarsum
Reactie toeristen Ootmarsum Kerktorens Ootmarsum Gasthuisstraat Ootmarsum Poaskeerls Ootmarsum

Toeristische informatie
Ootmarsum en Omgeving

Zoekt u toeristische informatie over Twente?

Toeristische informatie over Ootmarsum Dinkelland en Omgeving.

Hier vindt u alle toerischtische informatie voor een afwisselend en prettig verblijf in Ootmarsum, Noordoost Twente. We hebben alle natuurgebieden van Twente voor u op een rij gezet. Ook ontbreken de bezienswaardigheden in Ootmarsum en omgeving niet. Tenslotte hebben we de mooiste wandelroutes rond Ootmarsum en de fietsroutes in Twente en Grafschaft Bentheim voor u verzameld. Kortom, Alle informatie voor een fijne vakantie in Twente.

Camperplaatsen in Ootmarsum

Camperplaatsen in Ootmarsum

Zoekt u camperplaaten vlakbij het centrum van Ootmarsum? Camping Kuiperberg heeft alle voorzieningen voor een kort of lang verblijf met uw camper in Twente. Ootmarsum op wandelafstand.

Het stadje Ootmarsum!

Kunstmarkt in Ootmarsum

Reeds vóór onze jaartelling was deze streek al bewoond. De nomaden gaven hun zwervend bestaan op en stichtten kleine nederzettingen. In één daarvan vestigde zich in het jaar 126 na Christus de Frankische koning en veldheer Othmar. De nederzetting kreeg uiteindelijk de naam van deze veldheer: Othmarsheim, wat later Ootmarsum werd. In de eigen streektaal zeggen de inwoners 'Oatmösche'.

Gezellige terrasjes in Ootmarsum

Deftige panden met prachtige gevels dateren nog uit de middeleeuwen, toen Ootmarsum een rijk gildeleven kende. Maar er woonden ook agrariërs, die hun boerderijen in het stadscentrum bouwden. Op onverwachte momenten loop je nog tegen zo’n prachtig oud vakwerkhuis aan. Hoe boeiend Ootmarsum vroeger ook was, de slag om de industriële ontwikkeling heeft het stadje gemist. Geen spoorlijn, geen kanaal. Een veel te late verbetering van de invalswegen.

Beschermd Stadsgezicht

Dit alles maakte dat de industrie in Ootmarsum niet op gang kwam. En dat zorgde er weer voor, dat een stadsbestuur een verbetering van straten en steegjes niet noodzakelijk achtte. De bewoners op hun beurt lieten hun huizen zoals ze waren en zo bleef Ootmarsum het aanzicht houden van het middeleeuwse stadje. Het oude stadscentrum kreeg zelfs in de 90-er jaren van de twintigste eeuw de status van 'Beschermd Stadsgezicht'.

bron: vvv ootmarsum

+31 541 291624 Contact info@kuiperberg.nl