Wandelpaden door Twente bij Ootmarsum
Camping Kuiperberg Twente Overijssel
Feestlocatie Party Lounge Ootmarsum Twente
Vakantiehuisjes in Twente Overijssel

Wandelroutes: Wandelen in Twente

Wandelroute door de bossen en over de flank van de Kuiperberg in Twente.

Het begin- en eindpunt van deze wandelroute is bij Vakantiepark Kuiperberg in Ootmarsum Overijssel.

Hezebergroute bij Ootmarsum in Twente

Deze routes is met gekleurde pijlen aangegeven en start vanaf Vakantiepark Kuiperberg in Ootmarsum Twente. Het is dus mogelijk om de route zonder GPS te wandelen.

Hezebergroute 4,9 Km

Hezebergroute-Rode Pijlen
Afstand Wandelen met GPS*
Hezebergroute

Rode Pijlen.

4,9 Km Download

Nog meer wandelen?

Klik rechtsboven op de knop 'Wandelroutes' voor de volgende wandeling.

*Lees onze instructies voor wandelen met GPS.

 

Wandelen in Twente

Ootmarsum ligt midden in een web van prachtige wandelroutes door het Twentse landschap. Wandelliefhebbers zeggen dat u hier in Twente 'onmeunig' (ontzettend) mooi kunt wandelen. Wij helpen u graag even op weg.

Wandelnetwerk Twente

Het wandelnetwerk Twente is een zeer uitgebreid knooppuntensysteem aangegeven met oranje genummerde paaltjes. Deze paaltjes voeren u langs plekjes waar u anders nooit zou komen. Ga naar de speciale pagina met uitleg over het netwerk, routes maken en gratis wandelroutes.

Wandelen met GPS

Met de juiste app op uw telefoon kunt u routes laden en vervolgens wandelen. Het GPS van uw telefoon houdt bij waar u bent en geeft aan waar u langs moet. Camping Kuiperberg geeft u uitleg over deze mogelijkheid zodat u geen papieren routes meer nodig heeft. Super handig!

Wandel-app Landschap Overijssel

Wilt u wandelen in het Dal van de Mosbeek of in Mander? Dan is de wandelapp van Landschap Overijssel een handige hulp. Er staan enkele unieke routes op die u met uw eigen mobieltje kunt lopen. Zoek in de Appstore of Playstore op 'Wandelen in Overijssel' en installeer de App van Lanschap Overijssel op uw eigen telefoon.

Lange afstand wandelpaden

Veel van de zeer aantrekkelijke lange afstand wandelpaden in of door Twente komen langs Ootmarsum. Camping Kuiperberg ligt op loopafstand van het centrum van Ootmarsum. Prima uitvalsbasis voor wandelaars.

Over Ootmarsum

Reeds vóór onze jaartelling was deze streek al bewoond. De nomaden gaven hun zwervend bestaan op en stichtten kleine nederzettingen. In één daarvan vestigde zich in het jaar 126 na Christus de Frankische koning en veldheer Othmar. De nederzetting kreeg uiteindelijk de naam van deze veldheer: Othmarsheim, wat later Ootmarsum werd. In de eigen streektaal zeggen de inwoners 'Oatmösche'.

Deftige panden met prachtige gevels dateren nog uit de middeleeuwen, toen Ootmarsum een rijk gildeleven kende. Maar er woonden ook agrariërs, die hun boerderijen in het stadscentrum bouwden. Op onverwachte momenten loop je nog tegen zo’n prachtig oud vakwerkhuis aan. Hoe boeiend Ootmarsum vroeger ook was, de slag om de industriële ontwikkeling heeft het stadje gemist. Geen spoorlijn, geen kanaal. Een veel te late verbetering van de invalswegen.

Beschermd Stadsgezicht

Dit alles maakte dat de industrie in Ootmarsum niet op gang kwam. En dat zorgde er weer voor, dat een stadsbestuur een verbetering van straten en steegjes niet noodzakelijk achtte. De bewoners op hun beurt lieten hun huizen zoals ze waren en zo bleef Ootmarsum het aanzicht houden van het middeleeuwse stadje. Het oude stadscentrum kreeg zelfs in de 90-er jaren van de twintigste eeuw de status van 'Beschermd Stadsgezicht'.

+31 541 291624 Contact info@kuiperberg.nl